Pages

Tuesday, June 12, 2012

Kali ini Muslim Myanmar pula

بسم الله الرحمن الرحيم


ٌRasa-rasanya kes umat Islam Syria yang ditindas si Singa tu tak berakhir lagi, tiba2  di Facebook kecoh berita ttg pembunuhan umat Islam di Rohingya di Myanmar(Burma).


Apa salah mereka...?

Kes ni tak lama jugalah,sejak 3 hb Jun 2012 . Baru-baru ini 10 orang Muslim di Taunggote , daerah Tongu di bunuh dalam sebuah bas yang sedang pulang dari majlis Tabligh untuk kembali ke Rangoon, oleh sekumpulan pengganas dan kumpulan rasis etnik Rakhine.Yang paling sadisnya,pihak keselamatan , polis dan tentera , kini dilaporkan telah bekerjasama dengan etnik Rakhine untuk melancarkan serangan ke atas etnik Rohingya Muslim.


Hati ni bimbang nasib rakyat Malaysia,,,bimbang slps satu,satu Muslimin ditindas. Hari itu sy terbaca kitab anNur Khalid oleh Fathillah Golan beliau ada berkata :
 

فإن الله تعالى يرسل للأمة الظالمين لتأديبها

Ssghnya Allah menghantar orang2 yg zalim dlm kalangan Umat utk mengajar mrk


Kalau rakyat Malaysia terus berdegil,Pemimpin masih tak amek cakna,Pihak yang berautoriti masih buat dono,,,tunggu je la Allah disiplinkan mereka.Allah ada cara,,tapi ingat,cara Allah ni confirm korang akn ingt sampai bila2.Either kembali mengikut ajaran Islam,berubah,tak faham tanya,jangan buat reti atau tunggu jela Allah pos org2 zalim.
Gambar antara 8 orang pendakwah islam .Mereka telah dibunuh secara kejam oleh sekumpulan peganut Budha dan NASAKA secara secara kejam antara tindakan kekejaman mereka kencing keatas mayat dan membaling botol arak kepada mayat tersebut, ini merupakan penghinaan dan keganasan terhadap terhadap umat islam minoriti yang tertindas.


Dah lama mereka terseksa,,,

Antara penderitaan yang dialami ialah perampasan rumah , tanah , ternakan , pemusnahan masjid , arahan tidak dibenarkan membaikki mana-mana Masjid . Ratusan Masjid dimusnah dan diganti dengan Pagoda Buddha , perkahwinan dan pergerakkan yang dihadkan hanya dengan keizinan tentera , penangkapan , penyiksaan tanpa bicara , perkosaan wanita dan pemaksaan keluar dari Islam dan dipaksa menganut Buddha.Nak ada pisau dlm rumah pun kena izin tentera?? Merepek!
Jenayah anti-Muslim di Burma. Seorang pemuda beragama Budha berjalan pulang selepas selesai menjalankan misi. Membakar rumah dan perkampungan orang Islam di Burma dalam proses penghapusan etnik Muslim di sana.Allah! Kerajaan myanmar, polis dan tentera tidak mengambil apa-apa tindakan malah menyekat dari muslim Rohigya dari memiliki sebarang bentuk senjata, pisau dan parang. Mereka perlu mendapat kelulusan polis untuk memiliki barang-barang tersebut.

Ya Allah, bantulah saudara-saudara muslim kami!


p/s wahai sahabat2 saya,marilah kita bantu mereka dgn mbaca qunut nazilah,jgn putus berdoa agar Allah menyelamatkan mereka. Tugas kita beljar dan beljar.Dengan Ilmu,kita kan membina peradaban Islam sekali lagi (baru bedah Atlas Futuhat Islamiyah,tu yg semangat.Semangat ,,semangat juga,kerja tetap jln!)

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com